F.A.Q.Wat is een boudoir sessie?
Hoe oud moet ik zijn?
Het lijkt me leuk een boudoir sessie te boeken, maar ik ken je niet…
Ik woon ver bij jou vandaan. Kan ik toch boeken?
Waar maken we de foto’s?
Mag er iemand bij zijn?
Hoe denk jij over koppel foto’s?
Ik ben een man. Maar dudoir doe je dus niet?
Ik ben in verwachting. Maak jij ook boudoir foto’s voor zwangere vrouwen?
…ik hoef toch niet naakt op de foto…?
Hoe lang duurt een sessie?
Nee! Ik heb net een puist op mijn kin gekregen!
Okee ik wil ook mijn billen smaller, mijn jukbenen voller, mijn haar een andere kleur…
Werk je ook even de rommel weg op de achtergrond?
Hoe lang duurt het voor ik de foto’s heb?
Leuke galerij… maar ik hoef daar niet in!
Mijn vraag staat er niet bij.

Wat is een boudoir sessie?
Kortgezegd: boudoir is een fotosessie in een slaapkamer setting die een vrouw voor zichzelf, of als cadeau voor haar geliefde laat maken. Lees hier meer over een boudoir sessie bij Karin Elizabeth fotografie.
^ terug naar boven

Hoe oud moet ik zijn?
Je dient 18 jaar of ouder te zijn om een sessie in te boeken.
^ terug naar boven

Het lijkt me leuk een boudoir sessie te boeken, maar ik ken je niet…
Helemaal begrijpelijk! Ik ben immers een volstrekt vreemde, en een boudoir sessie is niet iets wat je zomaar even doet. Heel logisch dat je eerst poolshoogte wil nemen, en vragen wil stellen. Wil je dus liever eerst vrijblijvend kennismaken, dan kan dat! Ik heb geen studio, maar je bent van harte welkom om bij mij thuis een kopje koffie of thee te komen drinken, of ergens in het centrum van Wijchen. Je kunt ook altijd bellen, al is het maar om even mijn stem te horen! (Ma t/m za tot 20.00u.) Is Wijchen te ver weg maar wil je toch een face to face? Dan is ook Skype nog een optie! (Skypenaam: bloesemboudoir) Neem gewoon contact met me op, en we spreken iets af!
^ terug naar boven

Ik woon ver bij jou vandaan. Kan ik toch boeken?
In principe fotografeer ik door heel Nederland, Vlaanderen en de Duitse grensstreek (Gelderland/Noord-Limburg). Ik vraag hiervoor een reiskostenvergoeding van 0,25 eurocent per kilometer vanuit Wijchen. Je kunt zelf uitrekenen hoeveel die kosten ongeveer zullen zijn. Vergeet niet het te vermenigvuldigen met 2: de reiskosten zijn voor zowel heen, als terug 😉
^ terug naar boven

Waar maken we de foto’s?
Boudoir is dus op locatie, wat voor mij betekent dat ik naar jou toe reis, en bij jou thuis de foto’s kom maken. (Goed om te weten is dat reiskosten – EUR 0,25 per km vanuit Wijchen – niet zijn inbegrepen in de prijs.)
Een andere mogelijkheid is dat we in een hotelkamer de foto’s maken. (Dit is ook niet inbegrepen in de prijs; ik help je natuurlijk met het vinden van een geschikte kamer en assisteer waar nodig, maar mijn verzoek aan jou is dat je zelf de hotelkamer boekt.)
Tijdens de shoot zet je je favoriete muziek op, je doet je favoriete parfum op – alle kleine beetjes helpen!
Bij outdoor boudoir gaan we naar een mooie natuurlocatie. Daarover kunnen we samen brainstormen wanneer we de sessie inplannen! Bij een indoor/outdoor module combi zoeken we een natuurlocatie in jouw omgeving op. Mocht dat lastig zijn, dan komen we er toch wel uit.
^ terug naar boven

Mag er iemand bij zijn?
Mocht je na mij te hebben gesproken nog steeds iets meer voelen dan gezonde zenuwen, dan mag je wat mij betreft een vriendin of zus – dus een bekende vrouw – vragen om er bij te zijn (observeren). Je man of vriend er bij laten zijn, dat zou ik niet doen. Anders is de verrassing eraf, en dat is zonde. Ook is het behind the scenes toch wel minder glamorous dan op de eindresultaten 😉 😉
^ terug naar boven

Hoe denk jij over koppel foto’s?
Letterlijk vertaald betekent boudoir “vrouwelijke slaap- of kleedkamer”. Boudoir fotografie laat zich inspireren door die vrouwelijke, intieme sfeer en is dus gericht op vrouwelijke klanten. Dat is ten alle tijden mijn uitgangspunt.
Echter sta ik wel open voor het betrekken van de mannelijke partner bij (een deel van) de boudoir sessie, mits de hoofdklant en mijn contactpersoon dus een vrouw is, geen man. (Two sides to a coin: daar voel ik me – immers ook als vrouw zijnde – beter mee op mijn gemak.)
Tevens zouden jullie wensen aan moeten sluiten bij waar ik als fotograaf mij comfortabel bij voel: ik heb geen probleem met naaktheid bij koppel foto’s, maar mijn uitgangspunt blijft de romantische, lieve, intieme sfeer. Expliciete foto’s (naakt-om-naakt-te zijn, handelingen) maak ik niet. Boudoir foto’s horen uit te nodigen, niet om het hoe en wat meteen te onthullen. Ik heb grenzen.
Bij het boeken van je sessie kun je Module 6 Partner Boudoir toevoegen aan het basispakket. Laat je me wel weten wat je wil? Zo kan ik kijken of ik de geschikte fotograaf ben voor jullie.
^ terug naar boven

Ik ben een man. Maar dudoir doe je dus niet? 
Sorry, kerel. Geen boudoir sessies voor mannen. Google “George Costanza Boudoir”. Dit is uiteraard satire, maar het laat wel meteen zien waarom (althans, mijn) boudoir fotografie niet werkt bij mannen.
Wil je als man foto’s van jezelf, zoek dan naar een fitness fotograaf, die kan vaak meer voor jou betekenen.
^ terug naar boven

Ik ben in verwachting. Maak jij ook boudoir foto’s voor zwangere vrouwen?
Ja. Boudoir fotografie hoeft namelijk niet per se als doel te hebben: sensuele, uitnodigende lingerie fotografie gemaakt voor een man.
Boudoir fotografie – tenminste naar mijn visie – kun je ook laten maken om je lichaam te documenteren. Ik maak wel eens boudoir foto’s voor vrouwen die zijn afgevallen, die een sessie laten doen om hun lichaam beter te leren kennen en te accepteren. Of voor vrouwen die het echt voor zichzelf laten doen, omdat ze zich goed voelen in hun lichaam en een herinnering willen.
Het lichaam van een zwangere vrouw maakt veel veranderingen door: het is een bijzondere tijd, een aparte ervaring, en het kan betekenisvol zijn om dit vast te leggen.
In een boudoir setting kan dat op een zachte, intieme manier. Het gaat in deze situatie misschien ook wel om sensualiteit: dat je zwanger bent betekent niet, dat je niet sexy bent. Maar ik denk zelf dat het vooral gaat om de tedere, lieve sfeer. Hoe mooi je bent, als zwangere vrouw. En dit past zeker binnen mijn boudoir sessies en mijn stijl.
Kies bij het boeken van je sessie voor Basispakket + Module 1 Maternity Boudoir.
^ terug naar boven

…ik hoef toch niet naakt op de foto…?
Allereerst: JIJ bent de klant. JIJ bepaalt dus helemaal zelf waarmee jij je op je gemak voelt.
Met boudoir fotografie wordt normaal gesproken lingerie gedragen, maar wil je liever meer bedekt op de foto, dan kan dat uiteraard! Denk aan een Little Black Dress, hakken, haar opgestoken en een rood lippenstifje op – ook hartstikke sexy en geschikt voor boudoir fotografie! Je hoeft niet naakt, en je hoeft niet in je BH om een speelse shoot te creëren. Het belangrijkste is dat je je comfortabel en sexy voelt, en vol zelfvertrouwen.
(Andersom mag het ook: als je graag wat pittigere, speelse foto’s wil, ook dat is helemaal aan jou.)
Neem eens een kijkje in de galerij om een idee te krijgen van hoe ik boudoir fotografie aanpak.
^ terug naar boven

Hoe lang duurt een sessie?
Over het algemeen tel ik een uur of 2,5 – 3 toch wel uit voor een boudoir sessie. Dit om je de ruimte te geven eerst op je gemak te komen, en om van outfits te wisselen / de styling aan te passen.
^ terug naar boven

Nee! Ik heb net een puist op mijn kin gekregen 🙁
Ah ja. Leuk is dat, de puberteit al 15 jaar, 20 jaar, 25 jaar voorbij, maar nog WEL die stomme jeugdpuistjes krijgen! Vrees echter niet. Ik bewerk foto’s met zorg: ik geeft ze extra sfeer EN ik retoucheer zaken als puistjes. Op de foto’s zie je er he-le-maal niets meer van!!
^ terug naar boven

Okee ik wil ook mijn billen smaller, mijn jukbenen voller, mijn haar een andere kleur…
Okee, luister. Ik doe veel voor je! Maar ik ben geen plastische chirurg. Boudoir fotografie bij mij zoveel mogelijk om JEZELF zijn, zelfacceptatie en liefde voor eigen lichaam. Ik wil dus niet te veel gaan aanpassen.
Bepaalde dingen werk ik naar eigen inzicht weg, zoals een verbrande huid bijkleuren, pukkeltjes wegwerken, cellulitis smoothen… Heb je wat puntjes waar je graag wil dat ik wat extra op let, geef het aan – maar nogmaals, ik werk naar eigen inzicht. Hou je wensen en je verwachtingen redelijk.
Waarom? Een pakketprijs boudoir met 15 foto’s kost 145 euro. Dat is per foto nog net geen 10 euro. En dan tel ik niet eens de uren van het shooten zelf mee. Ik bewerk mijn foto’s altijd aandachtig en zal nooit iets afraffelen. Maar mijn prijs(/tijd)/kwaliteit verhouding is al bovengemiddeld. Ik wil boudoir fotografie toegankelijk maken… dat kan ik alleen door grenzen te stellen.
^ terug naar boven

Werk je ook even de rommel weg op de achtergrond?
Ook in dit geval moet ik in de meeste gevallen gewoon ‘nee’ zeggen. Tenzij het gaat om een foto die een interieurblad in gaat, besteed ik minimale aandacht aan hoe boeken staan in een boekenkast op de achtergrond van een boudoir foto.
Tijdens de shoot schuif ik zaken al uit de weg. Probeer VOOR en tijdens de shoot dus mee te kijken met dingen die je afleidend vind. Soms vergeet ik iets, en soms werk ik dat eruit. Je kunt het altijd aangeven als je iets afleidend vind in je gekozen foto’s. Maar hou het redelijk.
^ terug naar boven

Hoe lang duurt het voor ik de foto’s heb?
Mijn werkwijze is globaal als volgt:
– Na de sessie zet ik meteen de foto’s op mijn computer (en back ik ze ook up)
– Ik kies een globale selectie van de meest geslaagde foto’s. Denk daarbij aan scherpte, niet te donker, etc. Technisch goede foto’s.
– Ik plaats deze selectie in een online, wachtwoord beveiligde gallerij waar alleen JIJ toegang tot hebt.
– Jij kiest zelf de foto’s die ik ga bewerken. Dat zijn er 15. Wil je er meer, kost het 7 euro per extra bewerkte foto.
– Kies de foto’s BINNEN EEN WEEK. Dit zodat ik tijdig kan starten, en jouw foto’s op tijd kan leveren voordat ik weer start aan het werken voor een volgende klant. Doe je veel langer over, dan kun je een deelfactuur verwachten van 50% van de totaalprijs en kan ik ook de levertijd van 2 weken niet garanderen, ivm doorlopende klanten.
– Afhangende van hoe snel je kiest, en de tijd van het jaar (bijv kerst, dan heb ik ook vrij), heb ik zo’n 2 weken nodig om ze te editen. Tel een dag extra voor verzending, en een dag extra voor eventuele afdrukken / het samenstellen van het albumpje.
– Indien er een strakke deadline op zit, maak dit dan meteen duidelijk bij het boeken van de sessie, en dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen en hoe hoog de eventuele meerprijs zal zijn 🙂 Het is beter om spoedopdrachten te overleggen voor de shoot, dan weet je wat je kunt verwachten qua kosten. Na de shoot een strakke deadline geven plaatst mij in een krappe situatie waardoor ik waarschijnlijk moet overwerken (avonden en weekends) en ik vraag dan logischerwijs vergoeding voor deze niet afgesproken overuren.
^ terug naar boven

Leuke galerij… maar ik hoef daar niet in!
Normaal gesproken als ik gewone portretfoto’s maak, dan plaats ik die inderdaad op mijn website karinelizabethfotografie.nl zodat nieuwe klanten kunnen zien wat ik zoal doe. In mijn algemene voorwaarden benoem ik dat ook. Echter, daarin staat OOK dat ik in het geval van boudoir fotografie eerst toestemming vraag aan de klant of ik (een deel van) de foto’s mag plaatsen. Voel jij je daarmee niet op je gemak, dan plaats ik ze ook nergens. En ik hou me aan mijn woord.
Voor extra vertrouwen werk ik per Oktober 2013 met een Boudoir Contract waarin jij aangeeft of, en in welke hoedanigheid ik je foto’s mag plaatsen. Ik stuur een ondertekende versie mee bij levering van de foto’s, samen met een vooraf geaddresseerde & gefrankeerde envelop zodat je het documentje makkelijk kan terugsturen. Ik waardeer het heel erg als je dat even zou willen doen voor me, ook als je aangeeft niets op de site te willen hebben.
^ terug naar boven

Mijn vraag staat er niet bij.
Hoewel ik mijn best doe alle mogelijke vragen alvast te beantwoorden op deze site, kan het best dat ik iets heb gemist. Mail me dan gerust met enige andere vragen die je nog hebt! karinelizabethfotografie@gmail.com (geef me een dagje de tijd om terug te mailen).
^ terug naar boven