Over Boudoir


Wat is boudoir nu precies?
Boudoir, overgewaaid uit o.a. de Verenigde Staten, is ‘traditioneel’ een sensuele maar elegante richting binnen portretfotografie waarbij een vrouw zichzelf in lingerie (of overige kleding waarin een vrouw zich comfortabel maar wel sexy voelt, bijv. een zwart jurkje) in een slaapkamer of hotelsetting laat fotograferen met als doel de foto’s cadeau te geven aan haar man of partner. Een boudoir sessie kan dus een gift zijn van een bruid aan haar aanstaande man: een ‘voorproefje’ van de huwelijksnacht. Ook kan het een Valentijns- of verjaardagscadeau zijn!

Subtiel en intiem
Het is goed om te weten dat de bedoeling van boudoir fotografie eerder subtiel en suggestief is dan overduidelijk: er wordt een smaakvolle, intieme sfeer neergezet zonder dat de vrouw alles van zichzelf laat zien. Het is niet dat je wat pruilt voor de camera en alles onthult. Integendeel. Je bent jezelf, mooi en vol zelfvertrouwen. Voor een paar uur ben jij een lingerie model vol vrouwelijkheid die trots is op zichzelf en zich sexy voelt.

Zelfvertrouwen
Boudoir gaat naast sensualiteit dus ook steeds meer over ‘je comfortabel voelen in je lichaam’. Het gaat om zelfvertrouwen, je sexy voelen, trots zijn op wie je bent en zelf-acceptatie. Een vrouw die zojuist veel is afgevallen kan bijvoorbeeld kiezen om een sessie te boeken in de boudoir stijl, voor zichzelf. Ze heeft hard gewerkt en voelt zich heerlijk in haar lichaam, en kan het eindelijk ook laten zien. Een zwangere vrouw maakt fysiek veel veranderingen mee; een maternity sessie is zowieso een mooie herinnering aan die nieuwe fase in je leven als moeder; een maternity sessie in een boudoirsetting voegt daar vrouwelijkheid en in mijn stijl zachtheid aan toe.

Waardevol
Ik ben een romantisch ingestelde vrouw die andere vrouwen bewondert en respecteert en ik bied boudoir sessies aan, omdat ik waarde hecht aan liefde voor je lichaam, zelfvertrouwen en waarheid. Maar ik hou ook van lachen, speelsheid en verrassingen om de relatie leuk te houden. Tijdens een sessie doe ik mijn best om je uit je schulp te halen. Ik luister naar je wensen en help je met poseren. We gaan iets prachtigs maken samen!

Bloesem Boudoir: esthetisch, zacht, rozig, licht, romantisch, puur en intiem. Voor je partner, of gewoon voor jezelf.

Sinds 2012 biedt Karin Elizabeth fotografie als onderdeel van de algehele diensten boudoir sessies onder de naam Karin Elizabeth Boudoir. In 2015 veranderde de naam van de dienst naar Bloesem Boudoir, maar de dienst blijft nog steeds onderdeel van Karin Elizabeth fotografie.